Gyermek kineziológia

 

Gyermek kineziológia

 

Gyermekünknek is lehet szüksége néha külső segítségre, úgy ahogy nekünk is. Ilyenkor első körben a kineziológus szakember segítségére is számíthatunk, akik, ezzel a fantasztikus pedagógiai és pszichológiai elemeket tartalmazó készség - képesség - és személyiségfejlesztő holisztikus természetgyógyászati módszerrel dolgoznak.
A kineziológia speciális energetikai korrekciós technikák segítségével feloldja a jelenbeli és múltbeli érzelmi stresszt, ezáltal energetikai egyensúlyt hoz létre a testben és aktiválja a test öngyógyító mechanizmusát.


Mikor segíthet gyermekek esetében?

  • önbizalomhiány

  • önértékelési probléma

  • ágybavizelés

  • széklettel kapcsolatos problémák

  • körömrágás

  • közösségbe (óvodába,iskolába) való beilleszkedési problémák

  • viselkedési problémák (agresszió,visszahúzódás)

  • tanulási nehézségek (pl.: dyslexia)

  • testvérféltékenység 

 

A kineziológia egy gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, amely speciális energetikai korrekciós technikák segítségével feloldja a jelenbeli és múltbeli érzelmi stresszt, ezáltal energetikai egyensúlyt hoz létre a testben és aktiválja a test öngyógyító mechanizmusát.
Az eljárás arra épül, hogy minden, ami fogantatásunktól történik velünk, hatással van további életünkre. Testünk mindezen hatásokat tárolja, és egy-egy kezelés során ezeket az adatokat „kérdezzük le”.


Mit jelent ez a gyakorlatban?


Bizonyos élethelyzetek mély nyomokat, sérüléseket hagytak bennünk, amelyek sejtszinten elraktározódtak a testünkben. Ezeket a mélyre eltemetett témákat az izmok tudják számunkra “közvetíteni”, vagyis izomteszteléssel információkat nyerhetünk arról, hogy mi a problémánk igazi oka. Ilyenkor a tudatalatti segítségét vesszük igénybe, ő adja ki az elraktározott, sokszor „rejtjelezett” információkat, amelyek átbeszélésével, esetleg fizikai gyakorlatokkal történő oldásával el tudjuk tüntetni a testi / lelki baj okát, s ezzel megszüntetjük a tüneteket.


A kineziológia segítségével például olyan fizikai és lelki bajokra találhatunk gyógyírt, mint a pánikbetegség, depresszió, túlzott aggodalom, párkapcsolati megakadás, kimerültség, túlzott megfelelés, munkahelyi stressz, látásromlás, klausztrofóbia, aszexualitás, és egyéb szexuális problémák, visszatérő fájdalmak, allergia, állandó megfázás, alvásprobléma, önbizalomhiány, rossz önértékelés, maximalizmus, magány, és káros szokások, függőségek (alkoholizmus, kábítószer-, nikotin-, párkapcsolati függőség), epilepszia, bélbetegségek, emésztési rendellenességek, stb. 
Sok esetben előfordul, hogy első körben a szülővel kezdjük a terápiát és a második lépés, hogy  a gyermekkel is találkozunk.

Írjon nekünk!

arrow&v