Iskolaelőkészítés

Iskolaérettség vizsgálat


Az óvodákban általában egy évvel az iskolakezdés előtt mérik fel a gyerekeket, és sajnos csak ilyenkor derül ki, hogy iskolaérettek-e. A hátralévő egy év kevés esetben elegendő a felzárkózásra, és egyáltalán nem biztos, hogy sikerül a hátrányokat behozniuk. Már jóval hamarabb is cselekedhetünk annak érdekében, hogy az esetleges készség problémákat orvosoljuk. 

 


Iskola előkészítő foglalkozás


Iskola előkészítő foglalkozásainkra a nagycsoportos gyerekeket várjuk. A tematikát a felmérést követően az egyéni szükségletekhez igazodva állítjuk össze.

A foglalkozások 45, vagy 2x45 percesek és játékos formában történnek. Különböző részképességeket fejlesztő asztali játékokkal és papír-ceruza feladatokkal mindig az adott gyerek, vagy gyerekcsoport igényeihez igazodva épülnek fel az órák. A gyerekek hétről hétre kapnak házi feladatot, az adott héten tanultak elmélyítésére és feladattudatuk növelésére.
 
A sikeres iskolai beváláshoz szükséges területeket erősítjük, nagy hangsúlyt fektetve  az olvasás-írás elsajátításához szükséges képességterületekre. Erősítjük az önbizalmat, a pozitív önértékelést, gyakoroljuk az önálló munkát és önellenőrzést. Csoportos jellege miatt fejlődik a gyerekek türelme, kitartása, kudarctűrése.

Írjon nekünk!

arrow&v